Stijlvol & Modieus

Vraag hier om meer informatie
kleurenpallet terrazzo

Dessins en product samenstellingen

De kleuren en kleursamenstelling kan in grote mate zelf bepaald worden. Door verschillende korrels als marmer en of eventueel glas ontstaan er unieke kleurencombinaties waardoor uw vloer uniek is. Ook wordt de kleur mede gevormd door de kleur van het cement. Of je kiest voor een lichte, donker-grijze of witte grijze kleur cement. Het is zelfs is het mogelijk om het cement een kleur als groen, geel, rood of blauw te geven. Terrazzovloeren kunnen door gebruik van verschillende kleuren strooisel (bv. Marmer korrels & glas) fris en vernieuwende uitstraling geven, modern, strak maar met een warme tint. Maar ook bestaat de mogelijkheid dat we de vloer een rustiek / authentieke uitstraling geven. Denk hierbij aan de oude herenhuizen met een granieten vloer in de hal met mozaïek en inlegwerk. Een oude ambacht in een nieuwe jas.

Structuren:

De structuur van een granitovloer is eenvoudig aan te passen door het soort materiaal en de grootte van de korrels die gebruikt worden. Een fijne korrel zorgt voor een hele fijne en egale structuur terwijl een grove korrel een robuuster uiterlijk geeft.

Terrazzomateriaal bestaat uit een cement mortel van ongeveer 15 mm dik waarin een toevoeging komt van verschillende korrels. Deze korrels kunnen bestaan uit gebroken marmer, zandsteenkorrels, graniet of bijvoorbeeld glas. Terrazzo wordt nog wel eens verward met granito, maar granietkorrels bestaan uit stukjes gebroken graniet wat in de vloer mee gesmeerd wordt.