Warmte door Terrazzo

Vraag hier om meer informatie
Nobello Terrazzo Vloerverwarming

Terrazzo & Vloerverwarming

Vloerverwarming en vloerkoeling

De laatste jaren worden veel woningen met een vloerverwarming uitgevoerd die ook kan koelen. Ook wanneer u uw woning wilt laten verbouwen of renoveren is de aanschaf voor een vloerverwarming in de meeste gevallen erg interessant. Dit type verwarming is dan ook niet meer weg te denken in de keuze van verwarming en koeling van uw woning of bedrijfspand.

Op onze pagina vind u een aantal tips & tricks en informatie die van belang zijn bij de aanschaf van een vloerverwarming.

In het begin van 2000 is dit type verwarming voor gebouwen en woningen toegenomen. Het is momenteel zelfs zover dat bijna alle nieuwbouw woningen voorzien worden van een vloer koeling en of verwarming.

Hoofd of Bij- verwarming?:

Wanneer u kiest voor dit type verwarming kunt u vaak een keuze maken uit 2 systemen. Wilt u de vloerverwarming in combinatie met een andere hittebron ( verwarming) of wilt u de vloerverwarming als HOOFD verwarming, dus niet in combinatie met een ander type verwarming ( bijverwarming ). Voor de Terrazzo vloer kan het wel van enig invloed hebben, In beide gevallen heeft u te maken met het Wattage van de verwarming om de ruimte te verwarmen. Van belang is te weten wat de capaciteit van de verwarming moet zijn om de ruimte te verwarmen. Uiteraard hebben wij een ruime ervaring met Terrazzo vloeren in combinatie met vloerverwarming. Laat u voor aanschaf van dit type verwarming door ons voorlichten.

Type systemen:

Er zijn verschillende systemen in omloop om uw vloer te verwarmen en of koelen. 1. De verwarming op water is de meest gebruikte versie van verwarming, hier wordt het water in de buizen in de grond rondgepompt. Het water in de buizen die in de grond zitten kan middels een cv installatie, zonneboiler en een warmtepomp worden verwarmt. 2. Ook is een vloerverwarming middels elektriciteit mogelijk, deze kan de vloer met platen, matjes en of rollen opwarmen. 3. Infrarood vloerverwarming is een systeem die niet de vloer maar de omgeving opwarmt. Hierdoor voelt u warm aan maar de vloer en omgevingslucht is koeler dan u zelf.

Installatie:

Er zijn een tweetal methoden om de verwarming in de vloer te installeren. Dit kan via “natbouw” en “droogbouw”, Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen op de betonvloer vastgezet en beton (dekvloer) erover heen gestort. En bij droogbouw worden de buizen op een vlakke ondergrond geplaatst, bijvoorbeeld in een isolatie plaat waarop een vloerbedekking gelegd kan worden.

Voor en nadelen:

Vloerverwarming en of vloerkoeling hebben uiteraard een aantal eigenschappen in installatie, gebruik en verbruik waardoor ze positief of juist negatief ten opzichte van de conventionele systemen zijn.

  1. Voordelen: U heeft geen lelijke radiatoren meer in huis als u de verwarming als hoofdverwarming neemt. De vloer voelt niet meer koud aan. Maar het grootste voordeel is dat warmte altijd stijgt en in het geval van de vloerverwarming stijgt de warmte vanuit de grond omhoog en niet zoals de radiatoren aan de muur direct naar het plafond.
  2. Nadelen: Relatief lage Wattage, in de wat oudere woningen of gebouwen komt u vaak wat capaciteit te kort om de ruimte goed te verwarmen met de vloerverwarming als hoofdverwarming. Er is meer kans op scheurvorming in het Terrazzo, In het geval dat de vloer wordt bekleed met Terrazzo dient u heel goed rekening te houden met de richtlijnen die hiervoor staan.

Warmtegeleiding:

Er wordt vaak gesproken over de isolatiewaarde  (weerstand) van type vloerbedekkingen gesproken ( de R waarde). Hiermee wordt bedoelt hoe snel de warmte door de vloerbedekking ( in ons geval Terrazzo) heen trekt, hoe lager de R – waarde hoe sneller de ruimte opgewarmd wordt. Ook hebben we met warmte geleiding te maken, ook dit heeft van invloed op de snelheid waarmee warmte door het materiaal heen trekt. Door een goede geleiding heeft uw vloerverwarming een beter rendement!

Heeft u vragen over dit onderwerp en wilt u iets meer informatie helpen wij u graag op weg. Ook is het mogelijk om zowel de vloerverwarming in combinatie met de Terrazzo vloer te laten installeren. Vloerverwarming levert over het algemeen geen probleem op voor een terrazzo vloer, mits alle en de juiste voorzieningen zijn getroffen. Het toepassen van een Terrazzo vloer in combinatie met vloerverwarming van Nobello vloeren vloerverwarming is dus zeer zeker mogelijk, maar scheurvorming is wel een risico en er zijn geen garanties dat dit niet voorkomt. Maar door een goede samenwerking van alle betrokken specialisten ( architect, ontwerper, verwarmingsinstallateur, stoffeerder etc.) kan dit risico tot een minimum beperkt worden.

[fusion_products_slider picture_size=”auto” cat_slug=”” number_posts=”5″ carousel_layout=”title_below_image” autoplay=”yes” columns=”3″ column_spacing=”13″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” show_cats=”yes” show_price=”yes” show_buttons=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]