Marmerkorrels & meer

Vraag hier om meer informatie
Wat is Terrazzo voor materiaal

De wereld van Terrazzo

De meeste mensen kennen deze karakteristieke vloer van licht gespikkeld hard beton met een zwarte band erom heen. En in de meeste gevallen had deze ook een bijpassende ronde granieten plint.

Maar ook oude spoelbakken met zwart en wit materiaal. Terrazzo is de huidige benaming voor het oudere en misschien bekendere naam granito. De granito vloer is van alle stenen vloeren een van de bekendste en mooiste vloer. Van oorsprong komt het materiaal uit Italië, waar altijd al veel marmer te vinden is. Maar heeft zich nu over geheel Europa verspreid. Mensen kiezen voor deze vloer om zijn luxe en authentieke uitstraling.

Terrazzomateriaal bestaat uit een cement mortel van ongeveer 15 mm dik waarin een toevoeging komt van verschillende korrels. Deze korrels kunnen bestaan uit gebroken marmer, zandsteenkorrels, graniet of bijvoorbeeld glas. Terrazzo wordt nog wel eens verward met granito, maar granietkorrels bestaan uit stukjes gebroken graniet wat in de vloer mee gesmeerd wordt.

Ook heeft deze vloer een praktisch voordeel zowel in de badkamers, hal en of woonvertrekken. Het materiaal is waterdicht en heeft geen naden. Ook is enorm sterk en slijtvast. Doordat het materiaal waterdicht is maakt het erg goed geschikt voor natter ruimtes zoals badkamer, keuken (aanrecht of werkblad) en toilet. Voor zowel zakelijke of industriële toepassingen als voor de particuliere woningen kan een terrazzovloer een prachtig tijdloos en karakteristieke uitstraling geven.

De “oude” terrazzovloeren zijn weer helemaal in de mode. Een oude ambacht in een nieuw jasje. De vraag naar deze vloeren en specialisten groeit met de dag. Terrazzovloeren zijn duurzame vloeren en is een natuurproduct. Het heeft een luxe uitstraling en is in veel kleuren en motieven te verkrijgen. Ook is het mogelijk om bij ons uw eigen vloer te ontwerpen en samen te stellen. Hierbij nodigen wij u uit tot een bezoek in onze showroom op de Keerkring te Gouda.